Trendig mössa - Helvete heller

Nu ska jag vara en sådan ni hatar. En sådan som säger vad som är rätt och fel. En sådan som tar ställning.
En moralkaka.
En morsa.



Jag antar att det är lilla söta blondinbella som skapade trenden, genom en gratismössa som hon fick. En vanlig stickad mössa, med en pälsboll på. Biig deal?
Ja!
För det innebar att varenda liten jävel skulle ha en sån liten söt mössa, & det går nu att läsa på nästan varenda stor blogg om vilken trend & vilket "MÅSTE" det är denna vinter.

Enda krukset, anser jag, är att det gynnar pälsindustrin något så enormt. Titta bara på alla jävlar som ska ha en sån mössa. Visserligen är det bara en liten boll, förtröstligt tycker vissa, men det vore naivt att tro att det skulle gynna mindre för att det är en liten pälsdetalj, och inte en stor. Pälsdetaljer överhuvud taget är en hit just nu.


Den lilla pälsbollen kommer från Blårävar, som föds upp endast för pälsen. Precis som minkar. Men den historian känner man förhoppningsvis till. Djurplågeri av hög grad.
I sverige är det dock förbjudet att föda upp blårävar för pälsens skull, men det sker i norge, kina & inte minst i Finland. Finland levererar 27 procent av pälsen på väldsmarknaden. 1,9 miljoner skinn per år.

I min åsikt är det ansvarslöst att bära päls, & trendigt, ja det är ju bara skrattretande att det kallas. För alla dom som tycker att det är dyrt och glamouröst att bära päls - kolla igen, det är snarare trashigt och skabbigt.
Ungefär som om kissie, med resten av bloggänget, är helt omedveten om detta, och inte alls nonchalanta. Om man vet vilket jävla helvete vi utsätter dessa djur för, varför fortsätta stödja skiten?

Det är ju ingen tvekan om att det är pengar som styr i grund & botten, men som konsument har man ett val att inte låta sig bli påverkad - så, bojkotta den lilla skitmössan.


http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8569006.ab
/Christine Cili Laura Hellström

Kommentarer
Postat av: Ångestlejonet

F-A-A-N vad skönt att läsa en blogg som inte runkar över äkta päls. Bra skrivet, jag applåderar dig och håller med dig till fullo. Är själv vegan sedan många år och djurrättsaktivist i djurrättsalliansen göteborg. Orkar inte tänka på alla gånger man stått utanför en pälsbutik och vidriga gäng med tjejer går förbi och fnissar med sina canada goose-jackor. Man vill spy på vissa människor.

Kram Ångestlejonet.

2011-02-15 @ 16:52:51
URL: http://vulpes.bilddagboken.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback